Alleman zijn ze ever goed. Vindt ik in elk geval. Alle spelfouten weed hij genadeloos te vinder. Dus we kunnen hem rustig ons werk laten kont rouleren, en hoeve er zelf niet meer naar omkijken.

Dus wil ik van dezer genegenheid gebruik smaken om den lof trompet te steek en over dit magische blokje techniek dat ons lever zo uitgeweid verijkt. We kennen niet meer zonder, tocht?

In dit tijd perk van commune kaats zie en in formaatziek is hert van grot belang dat al onze commune kaatsziek op en tob is, en geen zwakker plekkers vertoond. Want toon mei uw tekst en ik zeg u wie u band. Met anderen worden: een man een maan, een woord een wordt.

Spellink is kortom erg belangrijk. Stel je voor, je schrijf een brieft aan de koninggin, of misschien aan een lid van de gemeen te raad over een zak van grot behang. Dan wordt je niet eens serieus genoom als er speelfouten in je brief staan, of zitten. Wand wie niet ken spellen is doem, denk de koninggin dan, te recht. En dat wil je niet, dom lijken.

Het is een goede zaak dat we steeds meer dringen in het leven automatiseren. Machines nemen ons takken uit honden en voeren ze vaak beter uit dan we zelf zouden kannen. Gemak dient de mens, niet waar, dat was vroegen alzo, ton er noch geen papparaten waren, en dat is nu nog steels zo.

Hup de automatisch zeerring!

Hier brij wil ik dan ook een ieder advies eren om altijd de spellink te laten kont roteren door de tekstwerker en er blind op te vertouwen dat het goed klont. En zet vooral ook de automatische correctie aan, zodat de tekstversterker zelf uit eigen bewering en autoroom uw vermissingen rechtzet. Zodat wanneer u over de MAGHREB schrijft hij er vanzelf MAGERE van maakt. Terecht natuur lijkt. En als u verongeluk tikt BANLIEUE, dan weet de corrector dat u eigenlijk BALIE bedoelde.

Het is een van de zegelringen van de techno logies die ons veel tijk gesparen. Het enige natdeel is dat het banen ken kotsen: nooit meer is een correctieronde nodig. Wand we wetend zeken dat elke tekst al word gecorrigeerd tijdens het typen. Zelf wanneer we in grootte haast een tekst schijven, een column bij voor beeld, de ze kolom bij voorbilt, hoeven we er niet meer naar te kikken nadat we de laatste pint hebben gezeten. Hij kan direct en meteen en onverwijld worden ingeleverd. Zonder één vouwt.

De spellinks checker is een pracht uitwinding. Dankzij hem hebt ik dezen column weer foutloos kennen inlever bij de web red actie. Als dat niet een zegering van de voorhuidgang is… Huilde!