Dat culturele pagina´s worden weggesneden uit het krantenaanbod is al jaren een stijgende trend. Kunst- en cultuurverslaggeving verplaatst zich meer en meer naar de blogs en vakbladen.
Uitvoerige tentoonstellingbesprekingen in de algemene pers lijken uit de tijd. Binnen de kranten wordt gepoogd de cultuurverslaggeving ´op te frissen´ en worden de berichten geschaard in media&entertainment bijlage´s en uitgaansagenda´s. Is de criticus zelf debet aan zijn/haar eigen marginalisering, en welke rol kan hij/zij spelen om de kunstkritiek, en daarmee vooral de kunst, meer in het maatschappelijk middenveld te plaatsen?

Deelnemers: Wouter Hillaert (Freelance podium criticus, Initiatiefnemer Press for More), Ronald Ockhuysen (Het Parool, Chef Kunst en Media), Xandra Schutte (Hoofdredacteur De Groene Amsterdammer), Barbara Visser (Beeldend kunstenaar)Moderator: Rineke Kraaij (Programmamaker en gespreksleider)

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek is een initiatief van de Appel arts centre, het Fonds BKVB en Witte de With, Center for Contemporary Art, in samenwerking met Vlaams-Nederlands Huis deBuren.
Het debat Kritieke Keuzes wordt georganiseerd in samenwerking met Art Amsterdam en het Domein voor Kunstkritiek.

Locatie: Art Amsterdam, Hal 8/ Parkhal van Amsterdam RAI. Europaplein, 1078 GZ, Amsterdam.
Geen kosten voor deelname. Een geldig entreebewijs voor beurs is wel benodigd.