Terwijl de opgroeiende vadertjes de opgroeiende moedertjes begonnen te betasten, even later tot copulerens toe, had Ons Koninklijke Paar wat seks betreft nog veel drempelvrees. Zo raakten wij wat geïsoleerd. Wij hadden nu eenmaal geen voorbeelden, wij konden ons toch moeilijk spiegelen, zoals de andere kinderen, aan het gedrag van de honden en de katten.
Daarmee wil ik echter geenszins achteraf de monarchie de schuld geven van het feit dat wij, Loesje en ik, inmiddels alweer jarenlang lid zijn van het COC. Wel eis ik dat ook wij, homo’s, eindelijk het recht krijgen vader en moeder te worden teneinde een familie te stichten, hetzij via het draagmoederschap, hetzij via kunstmatige inseminatie, hetzij via adoptie.
Ter gelegenheid van koninginnedag richten wij ons, Loesje en ik, tot het koningshuis met een hartverscheurende brief, in de hoop dat hij niet voortijdig in de prullenbak van de Rijksvoorlichtingsdienst moge belanden.
Over isolatie gesproken: als de seksuele voorlichting van Ons Koningshuis van deze RVD afhing, waren de Oranjes tot uitsterven gedoemd.