Food Forward toont radicale en visionaire projecten zoals bijvoorbeeld ‘The Incredible Shrinking Man’ van Arne Hendriks. Hij onderzoekt of het mogelijk is de mens tot 50 cm te reduceren. Kleine mensen hebben immers minder voedsel - en ruimte - nodig. Het Malieveld zou in de voedselvoorziening van een groot deel van de stadsbevolking kunnen voorzien, balkonnetjes worden full-size moestuinen, grachten produceren genoeg kweekvis voor het hele land. En hoe groot is een kip dan wel niet? Juist! Zo groot als een struisvogel!

Struisvogeldiner
Als voorproefje op de tentoonstelling zal Arne Hendriks in samenwerking met Harold de Bree een struisvogel bereiden alsof het een kip is. Zo kan men ervaren hoe de kleine mens zich in de toekomst zal verhouden tot alledaagse, maar naar verhouding veel grotere, ingrediënten.

Iedereen die aan het Struisvogeldiner wil deelnemen kan zich aanmelden bij Stroom (zie reserveringsformulier). Een couvert (inclusief drankjes) kost € 30,-. Het bereidingsproces en diner worden gefilmd en de film wordt vervolgens onderdeel van de tentoonstelling. Gasten geven door hun aanwezigheid aan mee te willen werken aan deze productie.

Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag
Kosten diner: € 30 p.p., incl. drankjes
(het bedrag overmaken op ING-rekening 605409 van Stroom Den Haag onder vermelding ‘Struisvogeldiner’)
Reserveren: via formulier onderaan deze pagina

15 januari t/m 1 april 2012
Food Forward
Arne Hendriks (NL) Christian Jankowski (DE), Michiko Nitta en Michael Burton (UK), John O'Shea (UK)
Curator: Karen Verschooren, Z33, Hasselt (BE).

(Persbericht)