Meisjes wel. Ze worden onderwezen door idolen. Hun eerste stoot hormonen wordt door slimme zakenmannen en hun jongensbands in lucratieve banen geleid. Superjongens bezingen als moderne troubadours de hoofse liefdescodes en de onderwerping van de meisjes aan de ideale liefde.
De strijd is hard, het pad der liefde is vergeven van obstakels. Om die te overwinnen, worden de ridders tot introspectie gedwongen. Heus, jongens voelen ook! Take That moest zelfs wel eens huilen, zo meldden de media.
Ook in de beeldtaal gingen de jongen van Take That met de billen bloot. In clips kon je ze zien worstelen met hun halfnaakte, ontpoppende lichamen. De balts werd in een woest gevecht op de dansvloer verbeeld. Daar was weinig kle ding voor nodig. De echte fan wist op ieder moment van het jaar hoe het stond met des ridders borsthaar.
Het wordt de meisjes echter niet makkelijk gemaakt. Enig respect voor hun hoogromantische antwoord op de vraag wat dat nieuwe gevoel van liefde nu precies inhoudt, is ver te zoeken. Geen traan kan opwellen zonder een dag later uitvergroot van een krantepagina te spatten.
De zich tot in de eeuwigheid op hun nuchterheid beroepende Hollanders wisten de afgelopen week wel raad met het afscheidsconcert van de internationale popgroep. Regimenten hulpverleners, agenten en bodyguards waren opgetrommeld om de horden hysterische fans vakkundig af te grendelen. Er werden veerboten met duizenden Britse fans verwacht en een bestorming van het Amstel Hotel behoorde tot de mogelijkheden.
In werkelijkheid viel het wel mee. Het bleek om een paar honderd keurige, welbespraakte meisjes te gaan die aan de voet van het Amstel Hotel geroutineerd de pers te woord stonden. Het waren er in ieder geval niet meer dan het aantal bejaarden dat enige maanden geleden op een restje leven van de Stones hoopte.
De hoofdact uit het Take That-circus werd verzorgd door Hollands eigen kosmopoliet Ivo Niehe. Toen buiten de tv-studio eindelijk commotie uitbrak, mocht de massaal in slagorde opgestelde EHBO in actie komen. Een meisje leek flauw te vallen. Terwijl tenminste twintig EHBO'ers het arme kind vastgespten op een brancard, ontstond iets verderop een tweede opstootje. De enige echte horde, namelijk die van camera-vast houders, schoof hardhandig popsterren en bodyguards opzij in een gevecht om de tranen van een handjevol huilende fans.
Dat was nog eens genieten thuis. Niet normaal man, al die hysterische wijven!
De echte fan is er al overheen. Zij heeft haar les geleerd. Deze eerste verliefdheid zal ze altijd blijven koesteren. Maar nu is ze toe aan een echte vriend, eentje die ze wel kan aanraken. Ze helpt de stuntel desnoods met de bandjes van haar eerste echte bh.