Ambiance 6
Bediening 6
Eten 4
Celebrityfactor ‘Zorro’ (Tommie Christiaan), ‘Don Alejandro’ (Thom Hoffman)
Eindoordeel 5

‘Eten voor én na de voorstelling!’ knippert de lichtreclame van Tapasbar Terra in het Rotterdamse Luxor Theater enthousiast. Dat laatste blijkt niet te kloppen. ‘Weet u dat we vanavond om half negen dichtgaan?’ vraagt de in het zwart geklede serveerster bij het overhandigen van de menukaart. Dat wisten we niet, maar een uur moet genoeg zijn om uit te vinden of Terra de juiste plek is om pré-voorstelling-honger te stillen.
Het restaurant ligt op de Kop van Zuid, tussen de wolkenkrabbers, een paar passen van de Erasmusbrug. Binnen wordt de grootstedelijke allure gedempt door een aankleding die waarschijnlijk geen Spanjaard écht zal doen denken aan de kronkelsteegjes van Madrid of San Sebastian: aardewerken bakjes op tafel, Gipsy Kings uit de boxen, geglazuurde tegeltjes in vrolijke kleuren aan de wand – een quasi-Latijnse sfeer die wordt verhoogd wanneer de spelersbus van Zorro de musical voor de deur stopt.
Omdat het lastig kiezen is uit dertig tapas laten we het over aan de kok. Die speelt op safe. Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus), courgette met munt en pijnboompitten (advies: rooster die dingen in het vervolg) en champignons in sherry. Het smaakt allemaal best, maar een enthousiast ‘olé’ ontlokt het ons niet. De huiswijn is een smakelijke Spaanse slobber. Geserveerd in het onvermijdelijke Duralex-glaasje.

Luxor Theater, Kruiskade 10, Rotterdam. Elke dag vanaf 12.00 uur (zaterdag 16.00 uur).