Gisteren de uitvinding (uiteraard in bus 32) van de foie de veau pauvre au poivre, woensdag Bengaalse lamsnieren, verleden week de taart van haar van Nesselrode met als staartstuk de altijd wat schorre smaak van schapekaas.
Supposologisch vraag je je tussendoor wel eens af waar de gerookte forel is gebleven. Maar oprechte veronderstelling en wat daarvan overblijft, wie interesseert dat nog?
Wie maakt zich nog druk over bruine bonen met wondkoorts, roest op de rijst, teveel Minnesota in de Mississippisaus? Hapt daarentegen wel weer graag in dieet van zwaluwstaarten maar ziet neer op seksueel actieve gelatinepudding? Waar er nog heel wat van zijn.
Maar dit terzijde. Heeft u uw Pickled Irish Eggs voor de moeilijke dagen al in huis? Zo niet: twaalf eieren tien minuten koken en koud laten worden. Daarna drie koppen azijn koken (vijftien min.), samen met twee theelepels gemberpoeder, een theelepel allspice, een theelepel geplette zwarte peperkorrels en een theelepel zout. Warme azijn over de eieren gieten. Vat afsluiten en na veertien dagen is het Kerstmis. Gaat vanzelf.