Tijdens de Awardshow in de Rotterdamse bioscoop Cinerama worden de genomineerde films getoond en wordt de winnaar feestelijk bekend gemaakt. Het videowerk van de genomineerden wordt tevens tentoongesteld in TENT en gaat daarna on tour langs verschillende filmfestivals en instellingen voor hedendaagse kunst in Europa.

Sinds 2010 wordt ieder jaar een gastland uitgenodigd om het beste audiovisuele talent te tonen tijdens de TENT Academy Awards. Voorheen zijn Duitsland, de Benelux en Turkije uitgenodigd deel te nemen aan de competitie.
De TENT Academy Awards geeft pas afgestudeerde kunstenaars de kans zich te profileren voor vakdeskundigen, film- en kunstliefhebbers. Dit jaar worden de werken van de Nederlandse afstuderende kunstenaars samengebracht met werken van jonge kunstenaars uit Griekenland, momenteel een van de brandhaarden van de economische crisis. Hoe kijken startende Griekse kunstenaars aan tegen het leven dat op hen ligt te wachten? De competitie geeft uiteindelijk ook inzicht in wat jonge kunstenaars van hun toekomst verwachten.


Awardshow is 12 juli 2013, 20:00

Locatie: Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam

Kaarten: Cinerama, tel. 010-4115300

De tentoonstelling loopt van 12 juli tot en met 25 augustus.

Lees meer over TENT Rotterdam

De Groene Amsterdammer is mediapartner.

Kunstenaar: Teun Vonk, Beeld: Aad Hoogendoorn