Bij de Bijzondere Collecties van de UvA is nu de eerste overzichtstentoonstelling van haar werk te zien. Zij schonk haar archief in 2003 aan de Bijzondere Collecties om het te ontsluiten en te archiveren.

Alle publicaties van Boom, vanaf de jaren tachtig tot aan haar meest recente boeken, staan op ooghoogte in de zalen opgesteld. In een vitrine in de laatste zaal staan ook haar inspiratiebronnen, onder meer een boek van Elsworth Kelly, de eerste druk van Museum in Motion en een zilverkleurige uitgave van Lawrence Weiner. Ieder boek is voorzien van een handgeschreven bijschrift van Boom zelf. Het oogt allemaal heel bescheiden en uitgebalanceerd. Het is een prachtig en gevarieerd oeuvre dat hier in een achterom op de Oude Turfmarkt wordt getoond.

Dat Boom gekozen heeft voor ini-mini-formaat catalogus wordt duidelijk in de tentoonstelling. Daar liggen dummy’s van een aantal van haar boeken en die zijn allemaal zo klein. In een interview met de New York Times legt zij uit dat ze altijd al een boek in dit formaat wilde uitbrengen, maar dat haar opdrachtgevers daar nooit iets in hebben gezien, maar nu kon ze het uitproberen bij deze eerste monografie. Inmiddels zijn er nog maar een paar exemplaren te koop.