Britt Salvesen, samensteller en thans curator van het Los Angeles County Museum of Art, opent de tentoonstelling New Topographics. Schrijfster en journaliste Tracy Metz opent Dream City van fotografe Anoek Steketee en schrijfster Eefje Blankevoort. Voorafgaand aan de opening vindt het internationale symposium Reframing the New Topographics plaats.

Programma 25 juni 2011
10 uur aanvang symposium Reframing the New Topographics (kaartverkoop via online shop en museumbalie)
v.a. 15 uur gratis entree tot het museum
17 uur officiële opening van New Topographics en Dream City
v.a 17.30 uur drinks & music
19 uur einde

Wilt u voorafgaand het internationale symposium bijwonen? Koopt u dan uw kaart via de online shop.

New Topographics is een remake van de revolutionaire landschapstentoonstelling uit 1975, met ruim 100 vintage prints van o.a. Bernd en Hilla Becher, Stephen Shore en Nicholas Nixon. Dat het gedachtegoed van de New Topographics nog steeds actueel is, wordt getoond aan de hand van nieuw werk van Theo Baart, Marie-José Jongerius, Hans Gremmen en Frank van der Salm.

© Anoek Steketee

In het jongste project [Dream City](http://www.nederlandsfotomuseum.nl/index.php?option=comnfmagenda&task=view&id=353&Itemid=166) van fotograaf Anoek Steketee en schrijfster Eefje Blankevoort zien we foto’s van pretparken in o.a. Rwanda, Irak en de V.S. Ze maken ons bewust van het schrille contrast tussen de droomwereld in de parken en de rauwe werkelijkheid buiten de poorten.

Het internationale symposium over de invloed van de New Topographics op de Europese fotografie start deze dag om 10 uur. Internationale sprekers zijn o.a. Britt Salvesen (U.S.A.), Eric de Chassey (I) en John Rohrbach (U.S.A.). Kaarten zijn verkrijgbaar in de onine shop en via de museumbalie.

(Persbericht)