2 september t/m 7 oktober, Museum Belvédère, Heerenveen

Terra Cognita — Fotomanifestatie Noorderlicht

De 19e Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie Terra Cognita _gaat over de relatie tussen mens en natuur. Hoe ervaren wij de natuur en wat is de waarde ervan? Tegenover het romantische verlangen naar pure natuur staat de praktische wens de wereld te cultiveren en te bedwingen. _Terra Cognita toont natuur ver weg en dichtbij, als droom en als werkelijkheid -de natuur in onze genen en gedachten.

Medium toni hafkenscheidlandscape seriesfather and son at grand canyon kopie.005

Voor Terra Cognita selecteerde Noorderlicht werk van 115 fotografen, van jong talent tot grote namen, afkomstig uit 36 verschillende landen. De fotografie is divers en genre-overstijgend. Documentair of geënsceneerd; de natuur blijkt voor fotografen een springlevende inspiratiebron. Hun beeldverhalen nemen ons mee op reis door een fantastische wereld.

Hoofdlocatie van Terra Cognita is Museum Belvédère bij Heerenveen. Het museum ligt in Museumpark Landgoed Oranjewoud, met prachtige tuinen en waterpartijen en een rijke cultuurhistorie. Een groot deel van de tentoonstelling is geïnstalleerd in de buitenruimte rondom het museum.

Meer informatie op de site van Noorderlicht

_Beeld: Toni Hafkenscheid: landscape series - father and son at grand canyon. _