Op woensdag 9 februari spreken kunstenaars, activisten en diverse specialisten uit Egypte, Tunesië, Nederland & Syrië in De Balie over de revolutie. Maar ook over de voorgeschiedenis en de toekomst van zowel Egypte, Tunesië en de regio vanuit de (underground) artscene in beide landen.

Wereldleiders worstelen openlijk met het herzien van hun beleid en strategieën ten aanzien van de razendsnelle veranderingen binnen de internationale arena. Kranten, televisieprogramma’s, blogs en tweets buitelen over elkaar heen met scoops en het laatste nieuws. Zowel in de politiek als de media wordt verrast gereageerd op de huidige ontwikkelingen in Noord-Afrika en het Midden Oosten. Echter, in de artscene van zowel Tunesië als Egypte brengen kunstenaars en andere artiesten door middel van hun werk al jarenlang een afwijkend geluid ten gehore en zijn ze al jaren bezig nieuwe blauwdrukken voor de toekomst te ontwikkelen.

Wij presenteren een avond vol film, hip hop, theater, blogs, skype en discussie.

Met: Abdelkader Benali (schrijver), Frans Timmermans (PvdA), Hassouna Mansouri (filmcriticus), Sabri Saad El Haamus (artistiek leider theatergroep DNA), Amiad Bajazy (activist), Petra Stienen (auteur van ‘Dromen van een Arabische Lente’), Sami ben Gharbia (digitaal activist) en vele anderen… Houd onze website in de gaten voor een update van gasten en artiesten.

Presentatie: Farid Tabarki

Dit programma is een initiatief van Neil van der Linden en Hassouna Mansouri in samenwerking met De Balie, SICA, Hivos, IKV Pax Christi/PAX it, Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

wo 09 feb aanvang: 20.00 uur

TICKETS

VOERTAAL: ENGELS