25 oktober, De Balie Amsterdam

Theodore Dalrymple: Mijn Idee voor NL

Theodore Dalrymple, schrijver van tal van boeken waaronder Leven aan de onderkant, Beschaving of wat ervan over is en Door en door verwend staat bekend om zijn scherpe kritiek op de stand van zaken in Groot-Brittannië. In de vijfde aflevering van de serie ‘Mijn idee voor Nederland’ zal de Britse schrijver en cultuurcriticus zich wenden tot Nederland.

Waar liggen de wortels van onze sociale en maatschappelijke problemen en hoe verhouden deze problemen zich tot die van andere Europese landen? Hoe rijmt de Nederlandse ‘traditie’ van tolerantie zich met het calvinisme? Theodore Dalrymple zal spreken over de maatschappelijke veranderingen die in ons land zijn opgetreden sinds het einde van jaren ‘60 en de huidige stand van zaken.

Voertaal is Engels.

Over de serie 'Mijn Idee voor Nederland’
Waar gaat onze huidige bestuurselite de mist in? Wat is het grootste probleem van ons land en hoe gaan we dat oplossen? In ‘Mijn idee voor Nederland’ gaan we op zoek naar antwoorden. Hiervoor gaan we ten rade bij politici, wetenschappers en schrijvers die een andere, vernieuwende blik op Nederland durven werpen. Tijdens vorige afleveringen presenteerden Lodewijk Asscher, Marjolijn Februari, Meindert Fennema, Sywert van Lienden en Willemijn Verloop reeds hun ‘Idee voor Nederland’ in De Balie. ‘Mijn Idee voor Nederland’ is een programmaserie in samenwerking met de Volkskrant.

lezing do 25 okt aanvang: 20.00 uur TICKETS