De Beurs Jong Talent is een terugkerend scholingstraject voor jonge journalisten in Nederland. Via training-on-the-job en periodieke scholingsweken bouwen de geselecteerde talenten gedurende twee jaar genoeg ervaring, netwerk en onderzoeksvaardigheden op om als zelfstandig onderzoeksjournalist te functioneren. De kandidaten ontvangen een salaris voor een beginnend journalist/trainee.

De Beurs Jong Talent wordt gefinancierd met de gelden die minister Slob (OCW) beschikbaar stelt voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en past in de strategie van het Fonds BJP om de positie van onderzoeksjournalisten structureel te verstevigen. Dat gebeurt door een samenhangend pakket van projectsubsidies, expertisebevorderingsbeurzen en de zojuist gelanceerde regeling Beurs Jong Talent.

De mediapartners voor de eerste ronde zijn Argos (VPRO), BN/De Stem/Eindhovens Dagblad/Brabants Dagblad, Het Financieele Dagblad, De Groene Amsterdammer, Dagblad de Limburger, Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant, RTL Nieuws, Tubantia, Trouw en de Volkskrant.

Aanmelden kan tot 8 juli. In september kunnen de eerste talenten al aan de slag. Interesse? Lees hier meer over de regeling Beurs Jong Talent.