Laatste kans en eerste mogelijkheid

Tobias Rehberger en Falke Pisano

In het Stedelijk Museum, Amsterdam is dit weekend nog de solo- tentoonstelling van de Duitse beeldend kunstenaar Tobias Rehberger (1966) te zien.

De presentatie van de ruim veertig kleurrijke sculpturen en videowerken die de kunstenaar de afgelopen vijftien jaar maakte is verassend en verzorgd: futuristische bouwwerken, kleurrijke muurschilderingen en architectonische bouwwerken. Door de projectie van lampen, die aan één zijde van de ruimte staan opgesteld, ontstaan op de muur prachtige schaduwen.

Medium 006rehberge

Foto: Gert Jan van Rooij

De werken staan keurig in een lijn opgesteld. En omdat je er niet tussendoor mag lopen doet de presentatie theatraal aan. De videowerken maken het geheel beweeglijk en dynamisch. De verschillende fragmenten uit horrorfilms zijn vermakelijk.

Medium grey projectiestill engaging spectator jpg

In de dependance van het Stedelijk Museum, Het Stedelijk Museum Bureau, opent dit weekend een tentoonstelling die is gecureerd door Falke Pisano (Nederland, 1978). Haar eigen werk_, Object and Disintegration: The Object of Three_, staat centraal in deze expositie. Pisano’s werk dat in tegenstelling tot het werk van Tobias Rehberger weinig kleur bevat wordt meestal gekenmerkt door ingetogenheid. Een afwisselend tweeluik dus, dit weekend.

De tentoonstelling van Tobias Rehbergen tot en met 25 mei in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Object, The Undeniable Success Of Operations, samengesteld door Falke Pisano. Van 24 mei tot en met 6 juli (opening 24 mei om 5 uur) in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam