14 juni (vanaf 16.00 uur), De Balie te Amsterdam

Toekomst van de Iraanse politiek

Op 14 juni gaat Iran naar de stembus om een opvolger te kiezen van president Ahmadinejad. Maar kun je wel van verkiezingen spreken als de kandidaten vooraf worden gekeurd door het religieuze leiderschap? Hoe zit het systeem eigenlijk in elkaar, en wat zegt deze dag over de machtsverhoudingen in de Iraanse politiek? Hoe staat het met de oppositie?

Radio Zamaneh en dagblad Het Parool organiseren samen met De Balie en Hivos een avond met interviews, debat, cultuur en muziek over de verkiezingen, de staat van de democratie en mensenrechten in het land, Iran en het buitenland, het nucleaire vraagstuk, de Iraanse rol in Syrie en Libanon, het effect van de sancties, kortom: over alle actuele ontwikkelingen in en rondom Iran.

Met deskundige gasten uit binnen- en buitenland, journalisten en Nederlandse en Europese politici. Al bekend is dat onder andere Mehdi Khalaji, Hosein Ghazian, Shervin Nekuee, Kees Homan, Marietje Schaake, Désirée Bonis, Damon Golriz, Ahura Qavami, Teun Gautier, Addie Schulte, Vincent Smits, Eddy Terstall en Mohamad Reza Nikfar zullen deelnemen.

Tussendoor kunt u genieten van een muzikaal optreden van Ali Safavian (NL). Afterparty met DJ Ishtar.

Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt.
Houd daarvoor de website van Radio Zamaneh in de gaten.


Tijd: 16:00-22:00 (* Afterparty 22:00-24:00 uur)
Diner: 17:30-19:00 uur
Voertaal: Nederlands & Engels
Entree: Euro 7.50 debat of Euro 17.50 debat+ Balie Burger met sla en aardappelen