Zo gaat het in Kennemerland, dus waarom zou ik me als burger keurig moeten gedragen? Als een burger met dergelijke activiteiten gepakt zou worden, zou hij meteen achter slot en grendel gaan. Zo niet als het om de politie gaat. Er wordt nog bekeken of strafrechtelijke vervolging mogelijk is.
Is een gouden handdruk voor de korpschef Straver een oplossing? Daar zijn we nu ook wel aan gewend. Dan geven we de baan van Straver aan voorlichter Wilting omdat hij gewend is na een uurtje vegen van een enkel steegje al te roepen dat de politie weer de baas is op straat.
Ik vond het de afgelopen dagen allemaal nogal treurige vertoningen. Wat een armoedig geklets in plaats van de waarheid. De waarheid is dat door het geld van de georganiseerde misdaad en de manier waarop dat wordt geinvesteerd een wijkcentrumpje echt geen enkele greep meer heeft op een buurt. Net zo min als Wilting.
Er moet een heel andere multidisciplinaire aanpak van binnensteden en georganiseerde misdaad komen, waarbij de politie een andere rol gaat spelen. Ondergeschikt, zoals het hoort. De zelfoverschatting van de politie is een groot probleem.