Ook kunstenaars suggereren in en met hun werk alternatieve mogelijkheden om naar de werkelijkheid te kijken en deze anders te beleven. Ze nodigen ons uit om de wereld op een ongewone manier te benaderen. ‘Topsy Turvy, Leve de omgekeerde Wereld’ exploreert op welke manieren zij de werkelijkheid van het keurslijf van de conventie bevrijden. Een keur aan kunstenaars - van de negentiende-eeuwse schilder James Ensor en V-for-Vendetta tekenaar David Lloyd tot filmmaker Matthew Barney en kunstenaars Melanie Gilligan en Markus Selg - presenteren films, installaties, schilderijen en performances die direct of indirect geïnspireerd zijn op carnaval. Het is een tentoonstelling met feestelijk en kritisch werk waarin het bekende plotseling niet meer zo bekend blijkt te zijn.

Met o.a.: Matthew Barney, Maja Borg, Spartacus Chetwynd, Melanie Bonajo, Discoteca Flaming Star, James Ensor, Melanie Gilligan, Adriana Lara, David Lloyd, Urs Lüthi, Philip Metten, Alberto de Michele, Wendelien van Oldenborgh, Helio Oiticica, Ugo Rondinone, Markus Selg, Berend Strik, Toshie Takeuchi, Eric de Vroedt, Niko de Wit, Tori Wrånes.

Meer informatie op de site van De Appel

De Groene Amsterdammer maakte een speciale bijlage ter ere van de opening van het nieuwe pand van de Appel arts centre. U kunt de gehele bijlage hier lezen, of via deze pagina.