TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN ACTUEEL

ROCKING AND ROLLING

Worden Bos en Balkenende tot elkaar veroordeeld? Pleegt Verdonk alsnog haar coup tegen Rutte? Staat Marijnissen op de drempel van de macht? Wringt Rouvoet zich naar binnen? Wordt Halsema de reddende engel?

Tot het laatst doen de leiders of ze leiding geven. Maar na 22 november begint het pas echt. Partijen die duizelig zijn van de successen, eisen dan posities op. Partijen die in de touwen hangen, zoeken hun zondebokken. Partijen die niets zijn opgeschoten, gaan tactisch hun sluiproutes uitzetten. Overwinningen kunnen dan nederlagen blijken, en omgekeerd. Het persoonlijke en het politieke vallen dan ineens hardhandig samen.

Komende dagen zal de redactie van De Groene Amsterdammer op de website doen wat ze deze week op papier niet kan, omdat het blad al dinsdagavond naar de drukker gaat: reflecteren op de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Zodra daartoe aanleiding is en de tijd rijp, wordt deze website ververst met nieuwe analyses, beschouwingen en commentaren over de uitslag en de consequenties.

DE GROENE AMSTERDAMMER OP TV

De lokale televisiezender AT5 in Amsterdam zendt woensdagavond een eigen verkiezingsprogramma uit.

Onder leiding van Felix Rottenberg, bijgestaan door hoofdredacteur Hubert Smeets van De Groene Amsterdammer en Jort Kelder van Quote, praten onder anderen met:
de Amsterdamse wethouders Ahmed Aboutaleb en Marijke Vos, voormalig korpschef Erik Nordholt, ex-partijleider Jozias van Aartsen van de VVD, oud-directeur Haci Karacaer van Milli Görüs, Tweede Kamerlid Harry van Bommel en burgemeester Job Cohen over de campagne, de uitslag en de consequenties.

De speciale verkiezinsuitzending begint om 21.00 uur en wordt rond 23.30 afgesloten.

www.actueel.at5.nl