Dinsdag 25 januari 2011, Rode Hoed, 20.00 uur

Twintig over twintig: Kaalslag met een grote K

In de discussies over de bezuinigingen op kunst- en cultuursubsidies lijken voor- en tegenstanders hopeloos uit elkaar gedreven. Voorstanders van de bezuinigingen verwijten de ‘linkse hobbyisten’ geld te verkwisten, tegenstanders verwijten het kabinet een ‘culturele kaalslag’, een te berekenende blik op iets wat niet in geld kan worden uitgedrukt.

Op dinsdag 25 januari zal het gesprek worden gevoerd door de jongste generatie betrokkenen. Weten twintigers een van realiteitszin getuigende aanpak weer in het debat te brengen? Wat is voor hen het belang van kunst en cultuur? En bieden overheid of individuele geldschieters een oplossing om de kunsten levensvatbaar te houden? Onder leiding van Arie Boomsma bespreken een panel van twintig twintigers en aanwezigen de positie van kunst en cultuur in hun generatie.

Met onder anderen: Joost de Vries (redacteur De Groene Amsterdammer), Justus Bruns (From Times Square to Art Square), Diederik Boomsma (duoraadslid CDA), Daan Heerma van Voss (schrijver), Rob Goossens (dagelijksestandaard.nl), Rosanne Hertzberger (columniste NRC.next) en Johan Fretz (auteur Hart voor kunst).

Kaarten gratis, aanmelden via twintigovertwintig@rodehoed.nl.

Organisatie: KRO en De Rode Hoed

(Persbericht)