Wat verbindt ons, waarin verschillen we, en wat zijn de gemeenplaatsen? Lezing in de multidisciplinaire programmareeks Actueel, Avontuurlijk, Aangrijpend (AAA) van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Gescheiden door dezelfde taal. Het ravijn tussen Essen en Rozendaal. Het zijn maar enkele van de gemeenplaatsen die iets willen zeggen over Nederland en Vlaanderen/ België. Luc Devoldere vertelt over cultuurverschillen, over wat ons bindt en scheidt, hoe we naar elkaar met bewondering en onbegrip kijken, met irritatie en fascinatie. Kortom: over de dichtste buitenlanden.

Muziek Luc Brewaeys Speechless Song (2010) door Elsbeth Gerritsen, mezzosopraan.

Luc Devoldere (B-Kortrijk, 1956) studeerde oude talen en wijsbegeerte en gaf vele jaren les. Nu is hij hoofdredacteur en afgevaardigd-bestuurder van de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw. Hij schrijft reisverhalen, kritieken en essays en publiceerde o.a. Wachtend op de barbaren. Essays; De verloren weg. Van Canterbury naar Rome; Mijn Italië; Lucifers bij de brand. Notities.Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse taal en letterkunde.


Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | 020 525 8142.

Lees ook onze speciale bijlage