Vacature: Redacteur / verslaggever binnenland

Het oudste opinieweekblad van Nederland, onafhankelijk sedert 1877, en sindsdien een baken van vrijzinnige meningsvorming op het gebied van politiek, maatschappij, cultuur en literatuur, zoekt een voltijds Redacteur / verslaggever binnenland.

De functie

De man/vrouw die wij zoeken maakt deel uit van de redactie, denkt mee over het blad als geheel en genereert ideeën op eigen en andermans gebied die passen bij de signatuur van De Groene Amsterdammer. Daarnaast schrijft hij/zij volop voor het blad, van actuele stukken op de kortere termijn tot grote verhalen (reportages, onderzoeksverhalen) waaraan veel langer wordt gewerkt.


Het profiel

Hij/zij is een allround journalist, die zowel reportages, interviews en analyses als commentaren kan schrijven. Hij/zij heeft ruime ervaring met het maken van grote reportages en met onderzoeksjournalistiek. Een brede maatschappelijke belangstelling, uitstekende stilistische vaardigheden, een groot analytisch vermogen en een intellectuele inslag horen bij de natuurlijke bagage van een Groene-_redacteur. De verslaggever binnenland heeft bij voorkeur een academische achtergrond en is bekend met en heeft affiniteit met _De Groene Amsterdammer.

Interesse?

Wij bieden u een inspirerende baan en een betrokken werkomgeving. Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met hoofdredacteur Xandra Schutte op telefoonnummer 020 5245524.

Graag ontvangen wij uw brief, vergezeld van een aantal stukken van uw hand voor 25 januari gericht aan De Groene Amsterdammer, t.a.v. Trinette Koomen, Postbus 353, 1000 AJ Amsterdam, of per e-mail op groene@groene.nl, in beide gevallen onder vermelding van: sollicitatie verslaggever binnenland.