Op zondagochtend 18 maart trakteert het Vlaams-Nederlands Huis deBuren de treinreizigers in de intercity van 10:00 tussen Antwerpen en Amsterdam op voorleessessies uit het Boekenweekgeschenk Heldere hemel van Tom Lanoye. Op perron +1 verwent deBuren vanaf 9:00 de eerste honderd pendelaars op croissants. Om 9:30 leest Tom Lanoye er voor uit het Boekenweekgeschenk. Lanoye en twaalf jonge acteurs (De Theatermaker) lezen verder op de trein, Ook anderstaligen kunnen meegenieten, want deBuren liet het boek vertalen naar het Engels en laat het ook in die taal voordragen. Het treintraject in Nederland is gratis indien u over een Boekenweekgeschenk beschikt.

Tom Lanoye in De Brakke Grond
Naar aanleiding van het Boekenweekthema ‘Vriendschap en andere ongemakken’ vroeg het Vlaams-Nederlands Huis deBuren aan Tom Lanoye om zijn vrienden uit te nodigen voor een veelzijdig literair programma. Onder leiding van Hanneke Groenteman gaat Lanoye in gesprek met schrijvers, acteurs en theatermakers. Vrienden Connie Palmen, Gerrit Komrij, Erwin Mortier, Vic van de Reijt, Chris Nietvelt, Saskia de Coster, Guy Cassiers, Jan Decleir en Nico Dijkshoorn passeren de revue. Deze literaire avond wordt u gratis aangeboden door deBuren en De Brakke Grond te Amsterdam.

PRAKTISCH
Van A tot A: voorleessessies Tom Lanoye, van Antwerpen tot Amsterdam
Zondag 18 maart, Antwerpen Centraal, niveau +1 (bij de sporen 1-6):
-9:00 croissants
-9:30 minilezing Tom Lanoye en vaarwel door schepen Philip Heylen, schepen voor cultuur en toerisme
-10:00 vertrek intercity naar Amsterdam, niveau -2, spoor 22
-Tom Lanoye maakt een tussenstop in Leiden om naar het Vrienden in Concert te gaan, georganiseerd door NS, en rijdt daarna door naar Amsterdam