De Groene live #12

Van wie is de stad?

Onderzoeksjournalist Floor Milikowski deed voor De Groene jarenlang onderzoek naar de veranderingen in Amsterdam en schreef hierover het boek Van wie is de stad. U kunt hier de boekpresentatie op 23 februari terugkijken en het debat nadien.

Onderzoeksjournalist Floor Milikowski deed voor De Groene Amsterdammer jarenlang onderzoek naar de veranderingen in Amsterdam. Na tientallen jaren van economisch succes, bevolkingsgroei en toename van het aantal bezoekers, staat Amsterdam volgens haar op een kruispunt. Blijft het een stad voor iedereen of wordt het een enclave voor rijke bewoners en bezoekers uit binnen- en buitenland? Over onder andere deze vraagstukken schreef ze het boek Van wie is de stad, dat op 23 februari werd gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger.

Na de presentatie van het boek en een inleiding door Floor Milikowski, gingen (oud-)wethouders van Amsterdam en andere betrokkenen met elkaar in gesprek. Zo kwamen onder anderen Frank de Grave (voormalig wethouder, Amsterdam), Laurens Ivens (wethouder Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn, Amsterdam), Marjolein Moorman (Fractievoorzitter PvdA Amsterdam), en André van Stigt (architect) aan het woord.