De grote groene theaterrestauranttest

Verkadefabriek

Ambiance 6
Bediening 6
Eten 4,5
Celebrityfactor Met half dichtgeknepen ogen lijkt de dinergast met de terugwijkende haarlijn een beetje op P.F. Thomése
Eindoordeel 5,5

Het behang in deze tot bioscoop, theater en restaurant omgebouwde koekjesfabriek wordt regelmatig vervangen: soms zijn het bloemetjes die de muur naast het industriële metaal- en tegelwerk opvrolijken, dan weer stippen, en deze maand een hedendaagse interpretatie van de jaren zestig. Ook het menu verandert met de maand: in juli is de kaart ‘voor een deel samengesteld met producten uit de directe omgeving’. Ah, de lokale keuken! De huiswijn komt uit Frankrijk (verraderlijk lichte ‘biologische blend met grenache’) en de rucola die bij vrijwel ieder gerecht garnerinkje speelt schreeuwt ‘Italië!’, maar tegen de Brabantse herkomst van het ‘puntje boerenkwark-geitenkaastaart van de geiten van mevrouw Wanders uit Heeze, met een bodem van overjarige Goudse kaas uit IJsselstein’ kunnen we niets inbrengen. Klinkt spannend, maar smaakt, zoals onze dinerpartner bedachtzaam opmerkt, ‘eigenlijk gewoon naar roggebrood met heel veel Boursin’. Onze weekschotels – respectievelijk gebraden kip en op de huid gebakken zalm, geserveerd met een spiraalpastasalade (Italië!) en een onopvallend tomatensausje – smaken prima, maar leiden geen moment af van het gesprek of het behang, en zijn, zodra de espresso met ‘heerlijke Fairtrade Verkadereep’ arriveert, al weer volledig vergeten.

Boschdijkstraat 45, ’s-Hertogenbosch. Iedere dag vanaf 11.00 uur.