Nee dus. Ten eerste zijn er drie publieke netten, dus je kunt altijd naar een ander net kijken, nog afgezien van de rotzooi die er op commerciele netten wordt aangeboden. Ten tweede scheelt het de publieke omroep zoveel reclameinkomsten dat er ongetwijfeld personele gevolgen aan vast zullen zitten, afgezien van de financiering van netten en programma’s. Ten derde is onze nationale sport iets wat typisch op de publieke omroep thuishoort.
Ja dus, wel een opluchting. Het is toch krankzinnig wat voor bedragen er met voetbal gemoeid zijn. Daar moet een einde aan komen.
Nee dus. Het mag niet zo zijn dat de kijker extra moet gaan betalen om voetbal te kunnen zien en dan ook nog gekuisde beelden - het akeligste gedrag wordt eruitgelaten. Nee dus, we kennen in ons land vrije nieuwsgaring en geen beknotte gecensureerde monopolies.
Ik mag lijden dat de plannen van de KNVB niet doorgaan. Ik vind het een verschrikkelijke ontwikkeling die in de toekomst ertoe zal leiden dat de kijker de dupe wordt van het systeem. Waarvoor wordt kijk- en luistergeld betaald?
Die Staatsen! Ik vond het altijd een beschaafd type, een sympathieke man. Maar wat blijkt? Hij heeft, al onderhandelend over de prijs en de rechten, gluiperig een eigen plan bedacht. Onbetrouwbaar en onfatsoenlijk.
Als het doorgaat, moet geen enkele lokale overheid meer een cent subsidie betalen en nooit meer een uur politie inzetten. Ze betalen het maar allemaal zelf, daar bij die stinkend rijke KNVB.