De website van De Groene Amsterdammer is vanaf donderdag 10 maart vernieuwd. De Groene Amsterdammer is al tien jaar online en daarmee een van de pioniers op internet in Nederland.

Net als het weekblad, kenmerkt de website zich door zijn onafhankelijkheid en onderscheidend vermogen. De Groene Amsterdammer neemt daarmee een geheel eigen plaats in onder de Nederlandse opinieweekbladen. De Groene Amsterdammer is niet alleen het oudste Nederlandse tijdschrift op het internet, het heeft zijn website afgelopen jaren telkens vernieuwd. Zo is bijvoorbeeld het gehele archief van 1877 tot 1940 en het archief vanaf 1994 online te raadplegen.

Bij het begin van de lente acht De Groene Amsterdammer wederom de tijd rijp voor aanpassingen van zijn website. In samenwerking ALIAS Internet Publishing te Amsterdam heeft De Groene Amsterdammer deze nieuwe website ontwikkeld.

De belangrijkste veranderingen zijn aldus samen te vatten Voor bezoekers van de website zijn vanaf heden wekelijks vier artikelen gratis toegankelijk, waaronder het hoofdcommentaar. Tevens is er ruimte op de website voor actuele informatie. Webabonnees krijgen iedere woensdag de nieuwste Groene Amsterdammer in hun virtuele brievenbus. De website maakt het mogelijk dat artikelen nog jarenlang teruggezocht kunnen worden. Daarmee biedt de website van De Groene Amsterdammer een uniek overzicht voor de kritische lezer.

Voor nadere inlichtingen: Katrien Otten (otten@groene.nl)