Alles wat zich in het pand bevond, inclusief de persoonlijke aantekeningen, adressenfloppies en memorabilia van de redacteuren, was vanaf dat moment het wettig eigendom van Schaap, Ray en Wolf. ‘Ze noemen zich socialistisch, links, progressief en wat al niet, maar ze gedragen zich als kapitalistisch uitschot’, schrijven de ontslagen redacteuren in een e-mail aan vrienden, collega’s en lezers van Covert Action. In de ontslagbrief werd als reden de ‘verstoorde werksfeer’ bij het blad vermeld. ‘Onzin’, repliceren de drie. De werksfeer was prima, alleen de sfeer tussen redacteuren en uitgevers was beroerd omdat de laatsten zich op ontoelaatbare wijze met de inhoud bemoeiden.
Zij eisten bijvoorbeeld meer aandacht voor halfgare samenzweringstheorie‰n, zoals het verhaal dat Hitler voortleeft in een bunker op Antarctica en door de Amerikaanse marine wordt bevoorraad. De redactie achtte zulke bijdragen onverenigbaar met de reputatie van Covert Action, dat de laatste jaren diverse grote journalistieke prijzen in de wacht sleepte.
Het is de vraag of het juninummer van Covert Action onder deze omstandigheden op tijd afkomt. Wolf zegt naarstig op zoek te zijn naar een nieuw redactieteam, maar met de onthulling van Hitlers geheime wereldheerschappij wil het nog niet vlotten. De ontslagen redacteuren zal het een zorg zijn: ‘Wij vegen onze voeten, nemen een douche en pakken ons leven weer op.’