Verslaggever: Ja, er heerste toch wel een gelaten sfeer hoor. Kijk, veel mensen toen we hier aankwamen aan het begin van de avond hadden nog niks gehoord. Die waren laconiek, gingen op vakantie, gingen op reis. Maar iets voor negenen is er opnieuw een vlucht vertrokken naar Kuala Lumpur. Ja, en de reizigers van die vlucht, die hadden toch wel door dat er echt iets heel ernstig mis was gegaan met dat vliegtuig dat voor hen naar Kuala Lumpur is gevlogen. En we spraken daar ook een man die, ja, eigenlijk het grootste geluk van de wereld heeft gehad, want die had dus op die vlucht moeten zitten. Die rampvlucht.

Reiziger: Ik voel me heel naar, moet ik eerlijk zeggen. Want ik had twee weken terug deze vlucht pas geboekt. En de avond dat ik hem boekte toen stond deze vlucht er nog tussen. Die zou om tien over zes ’s ochtends lokale tijd aankomen. En het was de bedoeling dat ik daar ook in zou gaan. Alleen, ik kon ’s avonds laat niet meer boeken. Dus ik dacht: nou, ik wacht tot morgen. En de volgende ochtend toen was dat ticket weg. En toen heb ik bij noodzaak een ander ticket moeten boeken. En dat is eigenlijk, ja, de beste keus ooit. En ik voel me er wel, ja, gewoon heel naar bij.

Presentator: Die crash, heeft die verder nog gevolgen voor het vliegverkeer?

Verslaggever: Jazeker: het luchtruim boven Oost-Oekraïne is al een paar uur geleden gesloten. Dat betekent dus dat alle vliegtuigen met een grote boog daaromheen moeten. Geen vliegtuig kan meer over dat gebied vliegen.

Presentator: Ja, daar zijn ook beelden van. Radarbeelden. Die gaan we nog even te goed houden. Die staan ook op onze site. Nee, we gaan ze nu niet laten zien, ik verwijs daarvoor naar de site. Het vliegverkeer gaat dus gewoon door. En ja, die nabestaanden daar op Schiphol, wat een afgrijselijk verhaal.