Waar was u toen de toren van de traditionele Nederlandse politiek ontplofte?

Ik was de aardappelen aan het schillen en merkte halverwege mijn eerste bintje dat de al geschilde helft verdacht veel leek op de kale schedel van Pim Fortuyn. Toen klapten de gebouwen in elkaar en besloot ik naar de Chinees te gaan.

Denkt u werkelijk dat Pim en Máxima een en dezelfde persoon zijn?

Ja. We leven in het tijdperk van de grote complottheorieën. Jezus Christus is Julius Caesar en 11 september is door de Amerikanen geënsceneerd. Pim is daarom Máxima met een pruik. De bewijzen zijn talrijk. Beiden kunnen goed zwaaien, zich aanstellen, toneelspelen en huilen. Beiden zijn rechts, rijk en willen Nederland veroveren. Ook moeten ze niets van land- en luchtmacht hebben en delen ze een opvallende voorkeur voor blonde mannen in marine-uniform. Het ultieme bewijs: nooit hebben we Pim en Max samen kunnen waarnemen.

Waarom krijgt Fortuyn geen voet aan de grond in Amsterdam?

Omdat er geen ruimte is voor twee populistische demagogen in de hoofdstad. Rob Oudkerk was er als eerste en mag als eerste in aanwezigheid van de tv-camera’s van Twee Vandaag verklaren: «Ook in Amsterdam hebben we onze kut-Marokkanen.»

Is Rob Oudkerk dan de onbetwiste Fortuyn van links?

Nee, dat is Felix Rottenberg uit de Akbarstraat. Is ook bijna kaal. Heeft net als Pim de pest aan niet-geïntegreerde isla mieten, maar laat liever zijn mening door anderen verwoorden voor een paar draaiende camera’s.

Wordt Pim Fortuyn na de verkiezingen in mei de nieuwe premier van Nederland?

Als u me dit zes maanden geleden had gevraagd, was ik lachend weggelopen. Nu geef ik toe: ja. Lijst Fortuyn wordt de eerste partij van Nederland. Met tussen de 35 en 40 zetels. En dan wordt het Pimus inter pares. Vanzelfsprekend zal het kabinet-Fortuyn binnen een mum van tijd struikelen. En er zullen vele lange jaren nodig zijn om tot een herstel van het imago van Nederland in het buitenland te komen.

Zal dan de rol van Pim voorgoed zijn uitgespeeld?

Nee, want Fortuyn zal zijn tweede troef inzetten. Met zijn pruik op zal hij in naam van de Zorreguieta’s een coup plegen. Pim zal zich laten kronen en zal verder door het leven gaan als Evita de Eerste.

Ad Melkert heeft zijn mond vol van zijn Chileense vrouw. Bestaat deze echt of fungeert ze alleen als alibi?

Nee, ze bestaat echt. Mijn buurvrouw, die anoniem wil blijven, vertelde me dat ze de vrouw van Melkert in het ver leden keer op keer heeft moeten opvangen. De Chileense kwam voortdurend bij haar uithuilen omdat ze door Ad werd bedrogen.

Zijn de Belgen niet een beetje unfair door de politieke situatie in Nederland te ridiculiseren?

Nee. Jarenlang zijn de Belgen door de moralistische noorderburen gekleineerd en beschimpt. Nu zijn de rollen omgedraaid.

Bestaat er een land in Europa dat net als Nederland in staat is het premierschap aan een nieuwkomer te schenken?

Ja. In Italië won Berlusconi in 1994 de verkiezingen en werd vervolgens kortstondig premier.

Hoe laat is het?

Vijf voor twaalf.