Dat is nu afgelopen: de grote Amerikaanse drumstelfabrikant heeft een eind gemaakt aan het tuttige image van musici. Het begint met de Fruit Shake: een sambabal in de gedaante van een plastic citroen, banaan, appel of avocado. De fruitbal is een gezond muziekinstrument door zijn olijke vorm en zijn natuurlijke kleur en zal een gunstig effect hebben op mensen met stress, aldus de fabrikant.
Dit is een beginnetje. Over een jaartje gaan we naar een concert en dan zien we celli in de vorm van lamslappen, bloeddoorlopen, violen in de vorm en kleur van grapefruits, hobo’s als natte perziken, hoornblazers met een enorme witte chocoladereep, heerlijke groene pauken in de vorm van andijviestamppot met worst, als stoofpeertjes gemarineerde harpen.
Het leven is vaak moeilijk voor mensen met stress. Als ze dan ook nog naar een concert moeten, kunnen ze niet ontspannen. Soms gaat hun draagbare telefoon nog tijdens het concert rinkelen, het is om gek van te worden, zo stressy.
Dit is voorbij. Je komt in een zaal en even later begint de muziek in je oren. Je doet je vermoeide ogen open en wat zie je? Al die olijke vormen. De stress glijdt als douchewater van je rug. Je hersens verwerken de olijkheid van wat je ziet al snel en je voelt de doffe hoofdpijn wegtrekken door de ontspanning.
Als herboren kom je thuis! Dat is nog eens wat anders dan de huidige orkesten. De zwarte rokken zijn vervangen door Hawaii-blouses. Terwijl ik dit schrijf, voel ik me olijk worden!