Waarschijnlijke vooroordelen over vrouwen.

  1. Vrouwen zijn de afgelopen jaren ongelukkiger geworden en blijven de schuld daarvan aan mannen geven, terwijl het hun eigen schuld is. Dat vrouwen ongelukkiger zijn geworden, komt door hun zelfstandigheid en hun zelf gewenste gelijkwaardigheid aan de mannen. Vrouwen merken nu ook dat het eenzaam aan de top is.

  2. Vrouwen hebben een groter seksueel probleem dan twintig jaar geleden. Weet u hoe dat komt? Omdat vrouwen nu een probleem vinden wat vroeger geen probleem was. Vrouwen eisen nu hun recht op in bed. Dat is prima, maar waar vroeger geen probleem ontstond als de man eens niet kon presteren, is dat nu wel een probleem. Vrouwen hebben dus hun eigen probleem geschapen. Als mannen impotent zijn, hoor je vaak dat dat bij mannen tussen de oren zou zitten. Fout, het ligt aan de vrouw, die dan niet begeerlijk genoeg is voor de man. Dit klinkt hard, maar is wel de meest logische verklaring. Van sommige vrouwen krijg je gewoon geen stijve lul.

  3. Seksuele taboes zijn nodig, juist in de man-vrouw-verhouding. Als je alles mag en niets verboden is, ga je alleen maar copuleren om kinderen te krijgen en anders niet. Een rijk seksueel leven kan alleen als man en vrouw bepaalde dingen niet mogen die ze toch willen. De wet der begeerte, zeg maar.

  4. Vrouwen weten niet meer hoe ze zich aantrekkelijk moeten maken. Kijk naar een filmster uit de jaren vijftig. Een en al sensualiteit. Kijk in een willekeurig modeblad van nu. Geen sensualiteit maar gekkigheid. Geiligheid, hoerigheid is modebeeld geworden. Dat is leuk voor de man om even naar te kijken, maar je moet er als vrouw ook naar leven, want anders hebben die kleren geen zin. Dat doen vrouwen dus niet. Wel doorkijkbloesjes, maar je mag niks als man. Wel eruitzien als Monroe en Madonna of Dietrich, maar niet zo zijn — ja, dan heb je een probleem.

  5. Vrouwen weten niet meer hoe ze interessant moeten zijn. Oké, ze zijn thans geëmancipeerd, dus zelfstandig, dus gelijkwaardig, maar zijn ze ook interessant? Kunnen ze boeiende verhalen vertellen? Hebben ze gevoel voor humor en dus relativeringsvermogen? Ja, er zijn er wel een paar. Maar vrouwen waren vroeger — toen ze niks mochten en nog een gebied te veroveren hadden — veel leuker en daardoor spannender. Daarom hebben we thans geen grote actrices en filmsterren meer en zijn vrouwen eenzamer geworden.

  6. Typisch vrouwelijke eigenschappen (koken, verzorgen, het huishouden doen) worden niet meer door de geëmancipeerde moeders aangeleerd, zodat jonge vrouwen weliswaar de mogelijkheid hebben op eigen benen te staan, maar dat vaak niet kunnen.

  7. Stelling: jonge vrouwen met een ouderwetse moeder hebben meer kansen in het leven. Er is in Nederland een vrouwenoverschot, maar toch halen veel mannen van mijn leeftijd (veertiger) een vrouw uit Thailand. Natuurlijk voor het lekkere (een leuk jong meisje) maar ook omdat ze iemand willen die voor ze zorgt. Hoe je hier ook moreel over denkt, Nederlandse vrouwen blijven dan wel over.

  8. Vrouwen hebben de nadelen van de emancipatie erg onderschat. Ze wantrouwen elke man die hun daarop wijst, terwijl het juist die mannen zijn die ze daarop kunnen wijzen.

  9. Andere morele maatstaven zouden veel problemen oplossen.

  10. Interessant is dat het niet uitmaakt of je die morele maatstaven strenger of losser maakt. Ze moeten alleen anders zijn dan nu.