AMSTERDAM - Schrijf je als Stephen King? Als Hemingway? Of als Virginia Woolf? Duizenden hebben het al gedaan: hun schrijfstijl laten analyseren op de site I Write Like (iwl.me).

De website analyseert de lengte van de zinnen, de schrijfstijl, het gebruik van leestekens en de woordkeuze. Vervolgens vergelijkt de site de ingevoerde tekst met stukken tekst van beroemde auteurs. Voor ambitieuze schrijvers die niet blij zijn met de uitkomst van de analyse biedt I Write Like gratis schrijftips.

De site, die begin deze maand online is gegaan, was meteen een groot succes. Veel media, van The New York Times tot Twitter, besteedden er aandacht aan. Lezers besloten daarop massaal hun schrijfstijl te testen. Op de beste dag tot nu toe, 14 juli, werd I Write Like ruim 100 duizend keer bezocht, zo lieten de makers, medewerkers van het Russische softwareontwikkelaarsbureau Coding Robots, verheugd weten in hun blog.

Helemaal naar behoren werkt de site nog niet. Schrijfster Margaret Atwood, van wie werk in de vergelijkingsdatabase is opgenomen, besloot de site te testen en voerde een stuk tekst in. Tot haar verbazing schreef ze volgens I Write Like niet als zichzelf, maar als Stephen King, zo schreef ze op Twitter.

Bron: Volkskrant