Vrijdag 8 april in Pakhuis de Zwijger

Welke romans veranderden jouw blik?

Op vrijdag 8 april staat #De Groene Live in het teken van naoorlogse romans die onze blik veranderden. Groene-redacteuren kozen 21 titels, maar we zijn benieuwd hoe lezers hierover denken.

Turks fruit? Elementaire deeltjes? Of toch Dorris Lessings Golden Notebook? Wat is uiteindelijk hét belangrijkste boek op de lijst? Of mist er misschien een titel? Breng hieronder uw stem uit. De resultaten worden op 8 april bekendgemaakt.

Redacteuren en auteurs van De Groene Amsterdammer zochten romans die niet alleen samenvallen met de tijdgeest waarin ze geschreven werden, maar die tijdgeest ook vormgaven.

Ook zullen onder meer Margreet Fogteloo (Turks fruit), Jan Postma (White Teeth), Marja Pruis (The Golden Notebook), Casper Thomas (Elementaire deeltjes) en Joost de Vries (I.M.) spreken.

De presentatie is in handen van Xandra Schutte. Op de avond zal ook het boek De 21 romans die onze blik veranderden gepresenteerd worden. Pakhuis De Zwijger, Amsterdam, vrijdag 8 april, 20.00 uur. Toegang gratis, reserveer via desite van Pakhuis de Zwijger.