Vacature

Werken bij ‘De Groene’

Wij bieden een inspirerende baan, een betrokken werkomgeving en intensieve begeleiding. Je krijgt een jaarcontract en wordt betaald volgens de cao voor beginnende journalisten. Reageren kan tot en met 22 juli.

De Groene Amsterdammer is het oudste opinieweekblad van Nederland, opgericht in 1877, en sindsdien toonaangevend als het gaat om vrijzinnige meningsvorming op het gebied van politiek, maatschappij, cultuur en literatuur. Wij zijn onafhankelijk en zonder commerciële belangen. De redactie beperkt zich tot wat er werkelijk toe doet in de wereld, durft de ruimte te nemen voor intellectuele verdieping en probeert continu weerstand te bieden aan de verleiding van versimpeling, van zwart-witdenken. Bij de opwinding van de dag zoekt De Groene Amsterdammer naar de structurele actualiteit die daaronder ligt.

Onderzoeksjournalistiek is een van onze pijlers. De Groene Amsterdammer wil daarmee een extra bijdrage leveren aan het democratische debat – en aan herstel van vertrouwen in de pers. Zo hebben we het zwaartepunt Data & Debat, waarbij we met behulp van data-journalistiek onderzoeken op welke manier algoritmes en dataïsme, trollen en bots invloed hebben op ons publieke debat. Daarnaast werken we intensief samen met platform voor onderzoeksjournalistiek Investico.

Je profiel

We zoeken iemand met een brede maatschappelijke belangstelling, een gevoelige antenne voor wat er speelt in de samenleving, een soepele pen en een groot analytisch vermogen. Onderzoeksjournalistiek behelst vaak teamwork, dus we hopen dat je goed kunt samenwerken. Je hebt affiniteit met De Groene Amsterdammer.

Je bent korter dan drie jaar geleden (na 1 september 2017) afgestudeerd aan een erkende journalistieke HBO- of WO-opleiding. Of je hebt een niet-journalistieke opleidingsachtergrond maar bent na 1 september 2017 als journalist gaan werken.

Interesse?

Wij bieden een inspirerende baan, een betrokken werkomgeving en intensieve begeleiding. Je krijgt een jaarcontract en wordt betaald volgens de cao voor beginnende journalisten. Je werkt in principe fulltime (36 uur).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met hoofdredacteur Xandra Schutte (schutte@groene.nl). Stuur je brief, cv en een aantal stukken van je hand naar schutte@groene.nl. Je kunt reageren tot en met 22 juli.

Regeling Jong Talent

Deze vacature wordt financieel ondersteund vanuit de Regeling Jong Talent, opgezet door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP). Het talentontwikkelingsprogramma van het Fonds BJP heeft tot doel een duurzame impuls te geven aan de onderzoeksjournalistiek in Nederland. Het fonds ziet toe op naleving van de algemene criteria. Klik hier voor meer informatie en een overzicht van alle vacatures voor traineeships onderzoeksjournalistiek.