Henk Westbroek keert na de verkiezingen terug bij de Vara. De voormalige rode omroep heeft er geen enkel probleem mee als Westbroek vanaf volgende week de presentatie van zijn programma Denk aan Henk, op Radio 3FM, weer oppakt.

Westbroek, die in de aanloop naar de verkiezingen furore maakte als Leefbaar Nederland-prominent, zei onlangs nog dat de linkse media schuldig zijn aan de moord op Pim Fortuyn.

De Vara vond dat geen reden om eens een gesprek met Westbroek te houden, om erachter te komen of de discjockey en de omroep nog wel bij elkaar passen. ‘Wij hebben hierover geen contact gehad met Henk’, zegt persvoorlichter René ’t Sas. ‘Maar we gaan ervan uit dat hij die uitspraak heeft gedaan in de emotie van het eerste moment.’

Ook Vara-voorzitter Vera Keur sluit Westbroek vanaf volgende week dinsdag weer zonder problemen in de armen, wat de vraag oproept of de Vara nog wel kan worden beschouwd als een linkse omroep. Voorlichter ’t Sas durft het antwoord niet te geven. ‘We zijn een progressieve, onafhankelijke omroep’, zegt hij. ‘Woorden als links of rechts, die gebruiken wij al jaren niet meer om onszelf te typeren.’ De presentator zelf was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Westbroek was tijdens de verkiezingscampagne geschorst als presentator van Denk aan Henk , nadat hij in het programma kritiek had geleverd op onder meer het sociale beleid van de PvdA.