Zeer geachte abonnee van De Groene Amsterdammer,

Vanaf deze week zullen we De Groene Amsterdammer op vrijdag bij u bezorgen in plaats van op donderdag. Mocht het echter uw voorkeur zijn om ons blad toch op donderdag te blijven ontvangen, dan kan dat, zonder kosten. U kunt dit eenvoudig aangeven op groene.nl/donderdag.

Postnl is de enige aanbieder met een 24-uurs-bezorging. Sandd bezorgt op dinsdag en vrijdag. Na indringende beschouwingen hebben we geconcludeerd dat een overgang naar Sandd en bezorging op vrijdag ons een aanzienlijke besparing oplevert. Geld dat we heel goed kunnen gebruiken voor verdere versterking van de inhoud van ons blad.

Uit een steekproef onder abonnees is gebleken dat er geen grote bezwaren zijn, De Groene wordt voornamelijk gelezen in het weekend. Kwalitatief doen beide bezorgers niet voor elkaar onder. We hebben eveneens gekeken naar de arbeidsvoorwaarden en geconstateerd dat Sandd inmiddels een cao heeft. Ten slotte hebben we uitgezocht of we voor de Groene-abonnees die dat wensen (naar verwachting zo'n vijf procent) de bezorging op donderdag in stand kunnen houden. Dat is geen enkel probleem. Als abonnee kunt u De Groene Amsterdammer bovendien al op woensdag lezen in een digitale editie of via groene.nl.

Dit is een grote en belangrijke stap voor ons en we hopen dat u ons daarbij steunt. Zoals gezegd kunt u als u De Groene Amsterdammer toch graag op donderdag blijft ontvangen dat aangeven op bovenstaand webadres; voor u verandert er dan niets. U kunt natuurlijk ook altijd even bellen met de administratie, via telefoonnummer 020-524 55 55.

Met dank voor uw begrip, en natuurlijk met dank omdat u abonnee bent van ons blad, dat we met zoveel liefde, overtuiging en plezier maken.

Met vriendelijke groet,

Teun Gautier
Uitgever

p.s. Voor abonnees in het buitenland verandert er vooralsnog niets.