WikiLeaks toont ons hoe de technologische mogelijkheden van de nieuwe media de politieke en journalistieke praktijk ingrijpend veranderen. Welke gevolgen heeft dit voor ons denken over democratie?

Tijdens het eerste gedeelte van het debat gaan Leonie van Nierop (onderzoeksjournalist NRC) en Patrice Riemens (sociaal geograaf, internetactivist en verbonden aan de Amsterdamse Waag Society) in op de dagelijkse praktijk en besluitvorming rondom de Wikileaks documenten.

In deel twee staan tijdens een debat met Beate Roessler (hoogleraar Ethiek UvA),Rob de Wijk (hoogleraar Internationale Betrekkingen Universiteit van Leiden, directeur HCSS) en Joris van Hoboken (voorzitter van Bits of Freedom, promovendus IViR) fundamentele vragen over transparantie, democratie en veiligheid centraal. Debatleider is Pieter Pekelharing (universitair docent Wijsbegeerte).

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de faculteit der geesteswetenschappen van de UvA en maakt onderdeel uit van de lezingenreeks Nieuwsbericht Uitgelicht (NU!), waarin geesteswetenschappers hun visie op actuele onderwerpen geven.

Toegang is gratis, aanmelden via de site van Spui25