WINNAAR MARTIN VAN AMERONGEN PRIJS BEKEND

Dit maakte juryvoorzitter Sacha de Boer zojuist bekend tijdens De Avond van de Groene Amsterdammer. De winnares is Wanda Perez, voor het essay ‘[Een blog voor je kop](../../../adhoc/Eenblogvoorjekop)’. Zij ontvangt een bedrag van 2500 euro. Het winnende essay wordt in het komende nummer van De Groene Amsterdammer gepubliceerd.

De prijs is ingesteld door De Groene Amsterdammer (dankzij een legaat van haar oud-hoofdredacteur, mr. R.H.Dijkstra) voor een oorspronkelijk essay, over het thema van de Avond, “Elke mening telt, telt elke mening”?

De jury bestaat naast Sacha de Boer (journaliste, fotografe) uit Barbara Visser (beeldend kunstenaar) en Erik Kessels (reclamemaker). De jury koos uit zeventig inzendingen van zeer diverse pluimage. Hoewel de prijsvraag vroeg om een ‘elektronisch essay’, een essay zonder (al te veel) beperkingen aan vorm en medium, bestond het merendeel van de inzendingen toch uit ambachtelijk getypte stukken.

Via de website van de Groene kon iedereen de afgelopen weken een inzending aanwijzen voor de Publieksprijs van 1000 euro. Enkele duizenden mensen hebben hiervan gebruik gemaakt. De publieksprijs wordt toegekend aan Jaap de Jonge en Joke Hermsen voor hun beeldessay ‘Elke mening telt. Telt elke mening?’