Witte illegalen

Wie heeft nou weer zo'n zieke term verzonnen? Wie mij een beetje kent, weet dat mensen die hier al jaren zijn en wier kinderen hier op school zijn, van mij mogen blijven. Het jongste kind is hier geboren.

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de hongerstakers. Hoezo is Nederland vol? Wat een misdadige uitspraak van volgevreten verwende mensen.
Witte illegalen, dat bestaat toch niet. Een illegaal is iemand zonder geldige verblijfstitel. En wat zou wit moeten betekenen? Eigenlijk lang genoeg in ons land? Ingeburgerd maar niet bewezen? Slachtoffer van omstandigheden? Lid van een omstreden groep die eigenlijk mag blijven maar via de bureaucratie moet worden uitgezet? Of gewoon niet zwart. Huidskleur.
Het beslissen over de doodstraf van iemand anders heb ik altijd onbegrijpelijk gevonden. Je kunt volgens mij de daden van een ander mens niet bestraffen met een laatste adem. Bovendien: stel dat die persoon achteraf onschuldig blijkt…
Het gaat om een beperkte groep. Bij het opnieuw bespreken van de criteria zal de Kamer ongetwijfeld zeggen dat dit de laatste uitzonderingen zijn geweest. Dat is onvoorzichtig. Als de Kamer de uitzonderingen op alles zou kunnen voorzien, dan zouden we nu al zeker weten dat het in november drie dagen prachtig weer wordt.
Staatssecretaris Schmidt heeft wel de ondankbaarste baan van iedereen.