Van donderdag 19 t/m zondag 22 januari 2012 Den Haag

Writers Unlimited - Winternachten 2012

Een knipoog naar de dromers, de gelovers in utopieën, de najagers van idealen, dat is het thema van het Writers Unlimited Winternachten Festival 2012.

Schrijvers en denkers uit Nederland en ver daarbuiten spreken zich uit over hun dromen, ze dromen met ons over vrijheid en hoe die verwezenlijkt kan worden. Writers Unlimited Winternachten Festival 2012 biedt een mengeling van actualiteit en literatuur, muziek en film in een gevarieerd programma in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Het festival begint op donderdagmiddag 19 januari met de uitreiking van de Oxfam Novib PEN Awards. ‘s Avonds volgt de Winternachtenlezing van de Nigeriaanse schrijver Helon Habila (Oil on Water), die zijn voordracht de titel Literature as a Way of Seeing geeft.

Op vrijdag- 20 en zaterdagavond 21 januari vinden de Winternachten plaats met gevarieerde programmering in vijf zalen. Met een ticket loopt u vrij in- en uit bij tientallen programma’s met schrijvers, films en muziekoptredens. Er is behalve literatuur ook film en muziek, en iedereen danst aan het eind van de avonden de nacht in. Dit jaar is er voor het eerst de gelegenheid om voorafgaand aan deze avonden om 18:30 uur te eten in het theater.

Op zaterdagmiddag buigt de NRC Leesclub Live zich over The Great Gatsby en op zondagmorgen kan de uitzending van VPRO’s OVT Live bijgewoond worden.

Op zondagochtend zendt VPRO’s OVT live uit vanaf het festival.
Het festival eindigt op zondagmiddag 22 januari in de Koninklijke Schouwburg met de Hommage aan Hella, een feestelijke bijeenkomst waarin leven en werk van Hella Haasse worden gevierd, met o.a. optredens van Loes Luca en Willem Nijholt. Aansluitend worden de Jan Campert-prijzen van de Gemeente Den Haag uitgereikt, waaronder de Constantijn Huygens-prijs.

In het voorprogramma presenteert het Filmhuis op maandag, dinsdag en woensdagavond een serie films met inleidingen en nabesprekingen rond het thema 'Keep on Dreaming’. Op woensdagavond presenteert Theater aan het Spui de voorstelling Mahabharata, van Marjolijn van Heemstra en Satchit Puranik.

Ontmoet de buitenlandse auteurs in onze Meet & Greets, o.a. in Theater Dakota en Theater Concordia.

website Winternachten

(Persbericht)