Geregisseerd door Ridley Scott, geschreven door Cormac McCarthy, wiens laatste drugs cowboys-verhaal, No Country for Old Men, Oscar-winnend werd verfilmd door de gebroeders Coen. Scott zal dezelfde doelstelling hebben.

En om dan maar terug te komen op het laatste seizoen Breaking Bad:ik was er laat bij, bij deze serie. Al jaren galmde het om mij heen dat dit een serie was die je niet mocht missen. Maar hoe vaker mensen ‘het is echt iets voor jou!’ zeggen, hoe groter je weerzin wordt. Wat me niet aanstond was de premisse: een terminaal zieke scheikundeleraar gaat crystal meth brouwen om zo zijn ziektekosten te kunnen betalen en groeit uit tot drugs-kingpin wiens blauwe dope de zuiverste is, en dus de meest verslavende van heel New Mexico. Het klonk te plat, te onwaarschijnlijk. Maar uiteindelijk was m’n tv een keer stuk, en keek ik toch maar eens een seizoen en was ik hooked. Omdat je denkt dat je naar iemands Werdegang kijkt, van leraar naar drugsdealer, maar gaandeweg ontdekt dat bedenker en scriptschrijver Vince Gilligan je al die tijd op het verkeerde been heeft. Leraar Walter White glijdt niet af naar drugslord, hij klimt op. Hij is geen burgervriend die uitgroeit tot monster; hij is een monster dat eindelijk zijn schaapskleren kan afgooien. Dat hij eraan gaat is een gegeven, maar geen idee wie hij allemaal meesleurt in zijn val.


Vanaf 14 november draait The Counselor. De finale van Breaking Bad wordt in de VS op 29 september uitgezonden; Nederland volgt later