redacteur

Casper Thomas

Thomas_C_A

Casper Thomas (1983) is sinds 2010 redacteur bij De Groene Amsterdammer. Momenteel schrijft hij vanuit standplaats Washington DC over de democratie in Amerika en elders in de wereld. In 2018 verscheen zijn boek De autoritaire verleiding. Over de opmars van de antiliberale wereldorde, gebaseerd op onderzoek en reportage in Rusland, Turkije, Hongarije, India en de VS.

Schrijvend voor De Groene waaiert Casper uit over de breedte van ’s lands oudste opinieweekblad. Hij interviewde vooraanstaande denkers zoals Amartya Sen en Francis Fukuyama en hij schrijft over sociale vraagstukken, technologie en economie.

Casper is de samensteller van De twintig boeken die ons denken veranderden en schreef het boek Competente Rebellen. Hoe de universiteit in opstand kwam tegen het marktdenken, over de Maagdenhuisbezetting en de toekomst van de universiteit.

Voordat hij redacteur werd bij De Groene werkte Casper bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, waar hij onderzoek deed naar de oorzaken van de financiële crisis. Casper volgde een liberal arts-opleiding aan University College Maastricht en studeerde Europese geschiedenis aan University College Londen.

Samen met Rutger van der Hoeven en Mathieu Segers maakt Casper de podcast Buitenlandse Zaken.