Iedere maand vertoont De Groene Filmclub een online film. Meestal een journalistieke documentaire. Altijd over een actueel thema. Ingeleid door onze redacteuren en ruim voorzien van achtergrondverhalen.

Show iamnotyournegro

In april vertoont De Groene Filmclub I Am Not Your Negro (2016). In 1979 begint James Baldwin aan een complex project. Hij wil Amerika duiden aan de hand van het leven van drie vermoorde vrienden: Medgar Evers, Martin Luther King jr. en Malcolm X. ‘Het verhaal van de negro in Amerika is het verhaal van Amerika. Het is geen fraai verhaal’, zegt hij tegen zijn agent. Het boek kwam er nooit, maar de aantekeningen vormen dertig jaar na zijn dood de basis voor deze alom geprezen en voor een Oscar genomineerde documentaire van de Haïtiaanse regisseur Raoul Peck.

Bekijk de film en lees de verhalen

Als (proef)abonnee heeft u gratis toegang tot de films en verhalen. Nog geen abonnee? Neem hier De Groene 10 weken op proef voor € 15. U krijgt direct toegang tot De Groene Filmclub en ontvangt tien weken De Groene Amsterdammer in de bus.


Volgende film

  • Sonita
  • Rokhsareh Ghaemmaghami, 2015
  • Te zien vanaf 1 mei 2018