Iedere maand vertoont De Groene Filmclub een online film. Meestal een journalistieke documentaire. Altijd over een actueel thema. Ingeleid door onze redacteuren en ruim voorzien van achtergrondverhalen.

In mei toont de Groene Filmclub 143 Sahara Street, een hoogst gestileerde documentaire over Malika, die midden in de woestijn van Algerije een shop voor thee en koekjes runt.

Bekijk de film en lees de verhalen

Als (proef)abonnee heeft u gratis toegang tot de films en verhalen. Nog geen abonnee? Neem hier De Groene 10 weken op proef voor € 15. U krijgt direct toegang tot De Groene Filmclub en ontvangt tien weken De Groene Amsterdammer in de bus.


Een Groene IDFA-dag over Europa

Zaterdag 9 mei is de ‘Dag van Europa’. Op die datum in 1950 gaf de Franse minister Robert Schuman in een ambitieuze verklaring aan dat er een supranationale Europese organisatie moest worden opgericht. Voor ons samen met IDFA aanleiding om zes films te selecteren die zicht geven op de huidige stand van de EU.

Bekijk de selectie


Een Groene IDFA-dag thuis

Om deze dagen van stilstand door te komen hebben wij voor onze lezers een selectie van tien films gemaakt uit de driehonderd documentaires die IDFA gratis ter beschikbaar stelt.

Het zijn films die je uit huis laten ontsnappen, van China naar Marokko, van Brazilië naar Iran. Een extra Groene IDFA-dag, of misschien zelfs dagen, maar dan voor thuis.

Bekijk onze selectie