Iedere maand vertoont De Groene Filmclub een online film. Meestal een journalistieke documentaire. Altijd over een actueel thema. Ingeleid door onze redacteuren en ruim voorzien van achtergrondverhalen.

In juni vertoont De Groene Filmclub Lamentations of Judas (2020). Jonge, anticommunistische strijders uit Angola lieten zich door het toenmalige Apartheidsregime in Zuid-Afrika verleiden tot de verkeerde keuze: ze werden ingezet als ordetroepen in de Townships en begingen in naam van het witte regime gruwelijke daden tegen de zwarte bevolking. De filmmaker Boris Gerrets zoekt in Lamentations of Judas de laatste veteranen op en confronteert hen in een opmerkelijke setting met het verleden. Hij vraagt hen te spelen in de verfilming van het evangelie van Judas waardoor zij zowel personages als acteurs worden in het ultieme verhaal over verraad.

Bekijk de film en lees de verhalen

Als (proef)abonnee heeft u gratis toegang tot de films en verhalen. Nog geen abonnee? Neem hier De Groene 10 weken op proef voor € 15. U krijgt direct toegang tot De Groene Filmclub en ontvangt tien weken De Groene Amsterdammer in de bus.