Iedere maand vertoont De Groene Filmclub een online film. Meestal een journalistieke documentaire. Altijd over een actueel thema. Ingeleid door onze redacteuren en ruim voorzien van achtergrondverhalen.

Medium taok car t

Deze maand kunt u kijken naar de veelgeprezen documentaire The Act of Killing van Joshua Oppenheimer. De film belicht de straffeloosheid waarmee hoofdpersoon Anwar Congo en andere machthebbers in het huidige Indonesië kunnen pronken met hun aandeel in de communistenjacht van 1965. Oppenheimer laat Congo en zijn kompaan Herman Koto hun daden naspelen in hun favoriete filmgenres.

Bekijk de film en lees de verhalen

Als (proef)abonnee heeft u gratis toegang tot de films en verhalen. Nog geen abonnee? Neem hier De Groene 10 weken op proef voor € 15. U krijgt direct toegang tot De Groene Filmclub en ontvangt tien weken De Groene Amsterdammer in de bus.


The Act of Killing is een van de hoogtepunten uit de rijke historie van het IDFA-documentairefestival, dat deze maand voor de 30e keer plaatsvindt in Amsterdam. Liefhebber van IDFA? Kom op 19 november naar De Groene-dag op IDFA in Theater Pathe de Munt. U krijgt zes documentaires te zien die op IDFA in premiere gaan, afgewisseld met interviews met makers door redacteuren van De Groene Amsterdammer. Voor het programma en tickets zie groene.nl/idfa.

In december vertoont de Filmclub The Return to Homs van regisseur Talal Derki.