Iedere maand vertoont De Groene Filmclub een online film. Meestal een journalistieke documentaire. Altijd over een actueel thema. Ingeleid door onze redacteuren en ruim voorzien van achtergrondverhalen.

In maart vertoont De Groene Filmclub in samenwerking met Movies That Matter Collective (2019). Als in een bloedstollende thriller wordt stap voor stap de diepgewortelde corruptie achter een drama ontrafeld. In 2015 kwamen bij een brand in de Colectiv Club in Boekarest 27 jongeren om het leven; later stierven nog eens 37 slachtoffers aan bacteriële infecties in het ziekenhuis. De oorzaak blijkt niet medisch maar een verrot ziekenhuissysteem.

Bekijk de film en lees de verhalen

Als (proef)abonnee heeft u gratis toegang tot de films en verhalen. Nog geen abonnee? Neem hier De Groene 10 weken op proef voor € 15. U krijgt direct toegang tot De Groene Filmclub en ontvangt tien weken De Groene Amsterdammer in de bus.


Een Groene IDFA-dag thuis

Om deze dagen van stilstand door te komen hebben wij voor onze lezers een selectie van tien films gemaakt uit de driehonderd documentaires die IDFA gratis ter beschikbaar stelt.

Het zijn films die je uit huis laten ontsnappen, van China naar Marokko, van Brazilië naar Iran. Een extra Groene IDFA-dag, of misschien zelfs dagen, maar dan voor thuis.

Bekijk onze selectie