Over menu

Agenda

25 april

18 Klassiekers om het heden te begrijpen

Boekpresentatie / De Brakke Grond, Nes 45 Amsterdam

Wat is de beste manier om de boze burger te doorgronden? Hoe kunnen we de tegelijk nieuwe en tijdloze strijd van de MeToo-beweging begrijpen? Door boeken te lezen, natuurlijk.

Meer informatie

1 mei

Avond over arbeid en kapitaal

Debat / Lebuïnuskerk, Grote Kerkhof 38, Deventer

Lonen stijgen nauwelijks, terwijl onze economie weer in de lift zit. Hoe kan dat? En hoe kan het anders? Dinsdag 1 mei, Dag van de Arbeid, is Mirjam de Rijk te gast in de Lebuïnuskerk in Deventer waar een volle avond in het teken zal staan van deze vragen.

Meer informatie

17 mei

Strafrecht is hot. Het publiek leeft mee met slachtoffers, media geven de heftige emoties een podium en het maatschappelijk sentiment over afwijkend gedrag wordt steeds strenger. De boze burgers op sociale media laten van zich horen en rechters bewegen hierin mee. Wat doet die dynamiek met het proces in de rechtbank? Tast de publieke opinie de rechtmatigheid van het strafrechtelijk oordeel aan? Wat is rechtvaardigheid in de slachtoffercultuur?

Meer informatie

22 mei

Deze maand de avond van Henry James, met als speciale gast Xandra Schutte, hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer. Met de film The Portrait of a Lady (1996) van Jane Campion.

Meer informatie