Over menu
23 mei
20:00

Hoe is het om man te zijn in een gefeminiseerde wereld?

Debat / Spui 25

Hoezo gaat het anno 2017 slecht met de emancipatie van vrouwen in Nederland? Er is juist een stille revolutie gaande: meisjes doen het beter in het onderwijs dan jongens, vrouwen veroveren in rap tempo prestigieuze beroepen en drukken daarmee hun stempel op de samenleving. Zet deze onstuitbare opmars van vrouwen door?

Hoe is het eigenlijk om man te zijn in een steeds verder gefeminiseerde wereld? Een debat – geïllustreerd met beeldmateriaal - over de rol van mannen in de samenleving en de hedendaagse verhouding tussen mannen en vrouwen.

Over de sprekers

Marja Pruis is redacteur/literatuurcriticus bij weekblad De Groene Amsterdammer en schrijfster van romans en essayboeken, zoals het vorige maand verschenen Genoeg nu over mij.

Xandra Schutte is hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer.

Marian Donner studeerde psychologie en debuteerde met 08:30 uur: opstand. Ze schreef ‘Gistige Macho’s en onlangs in De Groene Amsterdammer een artikel over giftige masculiniteit als reactie op de feminisering.

Casper Thomas is Groene-redacteur. Hij schreef in 2011 het artikel ‘Een Peter Pan is niet op zijn toekomst voorbereid’ over de man die het zwakke geslacht van de toekomst dreigt te worden.

Frank Koerselman, psychiater en emeritus hoogleraar psychiatrie en psychotherapie aan de Universiteit Utrecht.

Het gesprek zal worden geleid door Groene-redacteur Margreet Fogteloo

Aanmelden