Over menu
26 november
20:00

De autoritaire verleiding

Debat en boekpresentatie / Spui25, Amsterdam (20:00-22:10)

Wat is de aantrekkingskracht van een autoritaire, ‘sterke’ leider? In zijn nieuwe boek zoekt Casper Thomas een antwoord op de vraag waarom de liberale democratie niet langer kan bekoren en wat de tegenhanger ervan zo aantrekkelijk maakt.

De antiliberale wereldorde is aan een opmars bezig. Casper Thomas reisde naar Poetins Rusland, dat zijn rol als grootmacht terug wil. Naar het Hongarije van Viktor Orbán, waar Europees liberalisme wordt afgewezen. Naar India, waar Narendra Modi het hindoenationalisme aanwakkert. Naar Erdogans nieuwe Turkije. En naar de Verenigde Staten, waar Donald Trump de Amerikaanse democratie op haar grondvesten doet schudden. Deze avond gaat over de vraag wat de aantrekkingskracht is van de ‘sterke leider’. Kenners belichten de vraag vanuit verschillende invalshoeken.

Met onder anderen Casper Thomas, Ybo Buruma (raadsheer in de Hoge Raad), Lily Sprangers (oud-directeur Turkije Instituut) en Sana Valiulina (publicist en schrijfster van onder andere Kinderen van Brezjnev).
Het gesprek staat onder leiding van Xandra Schutte.

Toegang is gratis, wel even aanmelden.

Aanmelden