De Groene App

De app van De Groene Amsterdammer is te downloaden via de App Store van Apple, en voor Android, via Google Play. Daarna is De Groene op de iPhone, iPad en Android-telefoon en tablet te lezen. De nieuwste editie is wekelijks op woensdagmiddag beschikbaar. Abonnees kunnen inloggen, niet-abonnees betalen € 5,49 voor een regulier nummer. Na het downloaden is het nummer offline te lezen en wordt het bewaard in uw persoonlijke archief onder ‘mijn edities’. Let op: als u zich abonneert via de App Store, krijgt u alleen toegang tot de app, niet tot groene.nl. Als u zich abonneert via groene.nl, heeft u toegang tot de app en groene.nl.

Heeft u geen abonnement?

Sluit nu een abonnement af. Let op: Abonnees van de “papieren” Groene zijn vanzelf ook digitaal abonnee. Weet u uw inloggevens niet? Begin met inloggen en maak gebruik van de functie: wachtwoord vergeten.

Waar vindt u de app?

U kunt de app downloaden via de App Store of via Google Play. Als u de app heeft gedownload, logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U logt dus in met dezelfde gegevens als op onze website.

Geen wachtwoord/wachtwoord vergeten

Begin met inloggen en maak gebruik van de functie: wachtwoord vergeten. Mocht het inloggen niet lukken of u wilt u uw e-mailadres wijzigen, dan kan onze administratie helpen via abonnementen@groene.nl of 020 - 524 55 55.

Hoe gebruikt u de app?

De Groene Amsterdammer lezen in de app is heel eenvoudig en lijkt op wat u mogelijk al gewend bent bij andere tijdschriften en kranten. U kunt De Groene op verschillende manieren doorbladeren en doorzoeken, terug tot april 2015. Artikelen lezen kan door deze te vergroten (dubbelklikken) of in tekstversie (enkele klik). De lettergrootte kan worden aangepast met de knoppen a en A. Tenzij u deze functie uit zet, krijgt u automatisch bericht als De Groene beschikbaar is.

Hoe leeg ik de cache op een iPad?

Ga naar de Instellingen op het bureaublad en selecteer daarbinnen de Safari-applicatie aan de linkerkant van het scherm. Kies de ‘Wis cookies en gegevens’-optie rechtsonder, klik vervolgens op ‘Wis’ en de cookies zijn gewist – uw cache is geleegd.

Hoe lang is De Groene beschikbaar?

Na het inloggen kunt u de edities downloaden waar u als abonnee recht op heeft. Edities die ‘buiten’ uw abonnement vallen kunt u aanschaffen voor € 4,99 (regulier nummer) of € 5,99 (dubbeldik nummer). Het archief van de digitale edities loopt vanaf 30 mei 2015.

Wat moet ik doen als de app crasht?

Voor het beste resultaat kunt u het best alle apps sluiten die op dat moment actief zijn. Als het probleem zich blijft voordoen, sluit dan ook de Groene-app en start deze opnieuw op. Crasht de app nadat u een nieuwe versie heeft geïnstalleerd? In dat geval dient u de app eerst van uw apparaat te verwijderen en deze daarna opnieuw te downloaden.

Bijlagen

De Groene Amsterdammer publiceert regelmatig bijlagen: deze verschijnen als onderdeel van het reguliere nummer. Onder de cover van het nummer staat de cover van de bijlage afgebeeld. Wanneer u die editie downloadt, krijgt u automatisch de bijlage erbij.

Bookmarken

U kunt artikelen die u later nog wilt lezen apart bewaren door ze te ‘bookmarken’ met een ster. U vindt ze dan later eenvoudig terug in ‘mijn artikelen’.

Mijn edities

Na downloaden is De Groene offline beschikbaar. U kunt vervolgens zonder internetverbinding lezen en in uw eigen archief zoeken. Onder de button ‘mijn edities’ ontstaat een persoonlijk archief. Alle edities die u heeft gedownload blijven behouden, tenzij u aangeeft dat u ze wilt verwijderen. Bedenk wel dat als u De Groene downloadt op uw telefoon deze pas leesbaar is op uw tablet als u de editie daar ook downloadt, en andersom.

Zoeken

U kunt zoeken op trefwoord binnen de editie, maar ook in ‘mijn edities’, waar de eerdere exemplaren van De Groene staan die u heeft gedownload.

E-paper op de website

Alle abonnees op de papieren Groene hebben automatisch ook toegang tot de e-paper/desktop-versie van De Groene. Op uw computer kunt u De Groene ook in zijn geheel digitaal lezen, via de doorbladerbare e-paper. Na inloggen verschijnt bij de cover een button die verwijst naar de doorbladerbare versie van De Groene van die week. Deze button verschijnt alleen op uw desktop – dus niet op uw telefoon of tablet.

Toegang (archief) website

Op de website vindt u het volledige archief van De Groene en verschijnen er dagelijks ‘web-only’-artikelen. Alle abonnees hebben toegang tot het archief van 1994 tot nu.