Tijdens het Holland Festival produceert De Groene Amsterdammer een podcast waarin voorstellingen worden uitlicht en makers aan het woord komen. De afleveringen zullen hier verschijnen, maar ook te beluisteren zijn via alle bekende podcast-kanalen. Presentatoren Roos van der Lint, Stephan Sanders, Joost de Vries en Christiaan Weijts praten met makers en deskundigen over de voorstellingen en uitvoeringen die vanaf 3 juni op het programma staan. De podcast biedt achtergrond en reflectie bij de programmering; ze zijn te beluisteren als inleiding of als nabeschouwing door bezoekers en door iedereen die in het festival is geïnteresseerd. De productie is in handen van Gizelle Mijnlieff.

Aflevering 4 27 mei 2021

Joost de Vries in gesprek met Marleen Scholten over La Codista

• Speeldata: 13 en 14 juni

• ‘Ik wil niet de eerste zijn, liever de laatste. Hoe sneller de wereld gaat, hoe meer ik vertraag. Ik ga tegen de stroom in. Als een zalm. Voor een ‘codista’ is de wereld andersom.’ 

Toen hij zijn baan verloor, ging de Milanese Giovanni Cafaro tegen betaling voor anderen in de rij staan. Theatermaker Marleen Scholten nam zijn verhaal als uitgangspunt van haar monoloog La Codista. Het werd een tekst over stilstaan in de rij (‘la coda’), over je verplaatsen in een ander, over het ongeduld en verlangen dat bij wachten hoort. 

In deze podcast gaat adjunct-hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer Joost de Vries in gesprek met Marleen Scholten, die vanaf Milaan verbinding maakt met de redactie van De Groene.

• Productie: Gizelle Mijnlieff

Meer afleveringen