Elke week bespreekt Kees van den Bosch een diepgravend artikel uit weekblad De Groene Amsterdammer. Hij interviewt de betrokken journalisten: wat hebben ze naar boven gehaald, hoe hebben ze dat gedaan en waarom is dat van belang? In Radio Amerika bespreken Casper Thomas en Rutger van der Hoeven elke paar weken de Amerikaanse politiek.

Aflevering 105 14 januari 2021

Mark Rutte: de marketingpremier

De toeslagenaffaire laat opnieuw zien dat de electoraal succesvolle, door marketing en populariteit gedreven politiek van Rutte een zware tol eist. De cruciale rol van Rutte moet verder worden onderzocht in het dringend nodige vervolgonderzoek, zo betoogt Mathieu Segers. De geloofwaardigheid en integriteit van de rechtsstaat zijn in het geding. Volgens de hoogleraar Europese Geschiedenis is het vrekkige Nederlandse optreden in de EU eveneens een symptoom van hetzelfde probleem: het onvermogen tot empathie en de ongeïnteresseerde houding in ‘de ander’.

In de Groene Amsterdammer podcast van deze week praat Kees van den Bosch met Mathieu Segers over Rutte, de toeslagenaffaire en Europa. 

Productie: Kees van den Bosch & Abel Bormans

Meer afleveringen